centre d'art la panera

Notícies · Tipògrafa en residència 2019: Laura Meseguer
Notícies ·  Tipògrafa en residència 2019: Laura Meseguer
Tornar enrere


Tipògrafa en residència 2019: Laura Meseguer


Una proposta del centre de documentació de la Panera en la que es convida a diferents tipògrafs a elaborar identitats tipogràfiques que acompanyin les diferents exposicions del centre de documentació i activitats, així com també les de l’espai miniPanera i les del servei educatiu. 

La tipògrafa d’aquest 2019 serà Laura Meseguer. Dissenyadora gràfica i de tipografies, nascuda a Barcelona al 1968. És membre del col·lectiu tipogràfic Type-Ø-Tones, des d’on publica els seus dissenys de tipus. El 2004 va cursar el Màster «Type and Media» a l’Acadèmia de Belles Arts de l’Haia (KABK). Està especialitzada en disseny editorial i en el disseny de lletres o caràcters a mida, des d’un monograma fins a un alfabet complet, per a identitat i publicacions. Una altra de les seves activitats és la docència de tipografia, des del disseny al seu ús. És l’autora de "TypoMag. Tipografía en las revistas" (IndexBooks) pel qual va obtenir un premi Laus i, juntament amb Cristóbal Henestrosa i José Scaglione, co-autora del llibre “Cómo crear tipografías. Del boceto a la pantalla” (Tipo e). Des del 2018 és membre de la junta de la Association Typographique Internationale (ATypI). Premi Gràffica 2018.

 

laurameseguer.com

type-ø-tones.com

tipo-g.comL’objectiu principal es potenciar la relació entre la tipografia i les edicions, el tipògraf i l’artista, i en definitiva la tipografia i l’art. La figura del tipògraf en residència treballarà seguint la programació expositiva del centre de documentació durant tot un any.   Entrarà en contacte amb els diferents artistes i editorials que exposin al centre. També es generaran activitats relacionades amb la tipografia ja siguin tallers o presentacions. 

 

angles castellano