Saltar al contingut Saltar a la navegació

Tipògraf en residència

Es tracta d’una proposta del Centre de Documentació de la Panera, en la qual es convida diferents tipògrafs a elaborar identitats tipogràfiques que acompanyin les diverses exposicions del Centre de Documentació i activitats, així com també les de l’espai miniPanera i les d'Educació i Programes Públics. L’objectiu principal és potenciar la relació entre la tipografia i les edicions, el tipògraf i l’artista i, en definitiva, la tipografia i l’art. La figura del tipògraf en residència treballa seguint la programació expositiva del Centre de Documentació durant tot un any. Entrarà en contacte amb els diferents artistes i les editorials que exposin al Centre. També es generaran activitats relacionades amb la tipografia, ja siguin tallers o presentacions.

GEMMA VILLEGAS. 2024

Dirigeix ​​el seu propi estudi amb seu a Barcelona treballant en diàleg estret amb comissaris i col·laboradors per a marques i organitzacions en una àmplia gamma de projectes, incloent identitats visuals, exposicions i plataformes digitals, amb especial interès en el disseny editorial i la tipografia. 

El seu objectiu és transformar el nucli de l'encàrrec en un llenguatge visual coherent basat en l'essència per transferir les idees en un disseny fresc i significatiu amb una atenció precisa a la tipografia.

Visita la seva web

LaPanera_febrer24_Baixa_JordiR.-49.jpg

GERARD JOAN. 2023

És un dissenyador gràfic independent, especialitzat en sistemes visuals, format a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. El seu treball es basa en l’economia de recursos i la senzillesa formal, sota la màxima de que restar, suma. La geometria i la tipografia són els elements protagonistes, vertebradors i essencials dels seus dissenys. Els seus projectes ofereixen solucions atractives, lligades a conceptes, idees i mètodes creatius sòlids. El seu treball neix de la intuïció, aportant experiència i passió.

Visita la seva web

gerard joan.jpg

SABINA KIPARA 2022

Dissenyo tipografies i desenvolupo estratègia de marca tipogràficament coherent. Les formes de les lletres ens conten històries, són la veu escrita del món que ens envolta. Cada marca té una veu única i la meva missió és identificar-la i implementar-la en la construcció de les lletres.

Abans de començar el meu estudi, Kipară Studio, vaig adquirir deu anys d’experiència en diverses empreses reconegudes, com ara McCann Erickson Bucharest, Series Nemo (estudi de disseny espanyol amb reconeixement internacional) i Monotype, la biblioteca de fonts més gran del món. Actualment, ofereixo els meus serveis especialitzats a agències, estudis de disseny i foses de tipus internacionals.

Com a dissenyadora en plantilla a Series Nemo, he desenvolupat la tipografia Aura, que va rebre l’Or a Anuaria – Premis Nacionals de Disseny Espanyol (2016). La tipografia Rosella dibuixada a Monotype va ser un best-seller l’any de llançament (2018). 

Des de 2020 formo part de l’equip de professors de l’escola LaBasad Barcelona, on imparteixo l’assignatura de tipografia per al Màster de Challenging Branding. 

Visita la seva web.

01_Juguetoria_SanGregorio_laPanera_Oct22.jpg

SERGI DELGADO. 2020

És director d’art, dissenyador gràfic i il·lustrador, encara que destaca, sobretot, pel seu treball en tipografia i lettering (retolació normalitzada). Influenciat per l’art òptic (op art) i la psicodèlia, combina imatges, textures i gràfics animats amb la seva passió pel risc i l’experimentació.

Visita la seva web

02_LaPanera_Democracia_MiniPanera_Febrer2020.jpg

LAURA MESEGUER. 2019

Dissenyadora i docent especialitzada en el disseny editorial i en el disseny de lletres o caràcters a mida, des d’un monograma fins a un alfabet complet. Cerca i investiga solucions gràfiques originals per a cada lletra i és un dels referents professionals del sector gràfic.

Visita la seva web

laura.jpg

LA COMA STUDIO. 2018

Desenvolupen projectes d’identitat i editorial, donant sempre un paper principal al concepte, la simplicitat formal i la tipografia.  
Entenen el recurs tipogràfic com una eina vertebradora del discurs gràfic, i l’utilitzen tant a partir de l’experimentació física com de l’exploració de la seva pròpia morfologia. D’altra banda, apliquen la seva visió singular, artística i sensorial del disseny gràfic en la formalització dels seus projectes. 

Visita la seva web

tinta fresca.jpg

131.gd 2017

Un projecte entre Pau Llop i Esteve Padilla. Des de 2013 fan disseny gràfic i comunicació visual, amb una important presència de la tipografia com a element central. Formats al màster en tipografia avançada de l’Escola EINA i a la London Typography Summer School, desenvolupen tipografies personalitzades per a projectes, basant-se sempre en un concepte fort (formal, teòric, argumental…) que fa de fil conductor en el procés de disseny i formalització. 

Visita la seva web

arts.jpg