Saltar al contingut Saltar a la navegació

5 Cicle d’art i educació.

Ens complau convidar-lo, el proper dimarts 5 de maig a les 18h, en el marc de les exposicions FRANCESC RUIZ: BIG BAM i “Una Fàbrica, una Màquina, un Cos... Arqueologia i Memòria dels Espais Industrials”, comissariada per Alberto Sánchez, a la presentació de les següents intervencions:

INTERVENCIÓ DE L’ARTISTA Francesc Ruiz, exposició BIG BAM

Francesc Ruiz utilitza el còmic en totes les seves vessants i l’articula com a eina d’anàlisi i interpretació crítica de les societats urbanes contemporànies. El seu treball s’insereix en contexts molt determinats, amb el desplegament de tot un cúmul de referències que fan que es qüestioni l’estatus de l’espectador mateix, el context urbà que l’acull i el grup o classe social a què pertany.

L’exposició, a través del dibuix, del còmic expandit i de diferents projectes de possibles publicacions, analitza la potencialitat del còmic com a element generador d’arquitectures. Els manga cafès, els salons del còmic, les llibreries especialitzades, els quioscos... són el punt de partida per pensar, sota una nova perspectiva, aquest mitjà. El conjunt és un nou intent per part de Francesc Ruiz de repensar la realitat a partir del còmic i tot el seu potencial evocador.

INTERVENCIÓ DEL COMISSARI  Alberto Sánchez, exposició “Una Fàbrica, una Màquina, un Cos... Arqueologia i Memòria dels Espais Industrials”

Artistes que participen: Allora & Calzadilla - Oliver Boberg - Edward Burtynsky - Chen Chieh Jen - Octavi Comeron - Stéphane Couturier - Peter Downsbrough - Harun Farocki - Alicia Framis - Liam Gillick - Thomas Ruff.

Les fàbriques s’afirmen com a referents de la cultura occidental, verdaderes icones allotjades en l’imaginari col·lectiu de les societats capitalistes. En altre temps símbols de la revolució industrial i de l’expansió de l’economia de mercat, els espais industrials tenen avui la capacitat de sintetitzar la memòria recent, el present incert i la desnaturalització del futur d’un sistema que ha estès les seves xarxes de cap a cap del nostre planeta.

“Una Fàbrica, una Màquina, un Cos” presenta onze aproximacions contemporànies al món de la indústria. L’objectiu de la mostra és oferir una idea de conjunt de la manera segons la qual els artistes dels nostres temps s’han “apropiat” de la memòria i dels elements de la producció industrial a tall de referents, icones o metàfores de la condició del subjecte contemporani. El resultat final pren la forma de deu propostes ben diferenciades que circulen entre allò visual i allò objectual i que aborden aspectes tan variats com la relació entre l’individu i la màquina, l’apropiació dels símbols tradicionals del treball, l’esclavitud, la dialèctica entre productivitat i improductivitat i el record dels espais industrials.

Aquest mateix dia es proporcionarà el material educatiu d’aquestes exposicions.
Preguem confirmar l’assistència: 973262185 /educaciolapanera@paeria.cat